Thai masajı; Tay, Tai veya Tayland masajı olarak da bilinen, aslında kökü 2500 yıl öncesine dayanan bir tedavi yöntemi. Thai masajının temel yapısını Çin’in geleneksel tıbbı ve Hint yogası oluşturuyor. Masajda çocunlukla bası ve germe hareketleri yapılıyor. Bildiğimiz diğer masajlar gibi çıplak tene yağlı bir masaj değil. 

THAİ MASAJI NASIL YAPILIR? Giyinik olarak yapılan bu masaj yarı sert bir zeminde yapılır. Tembeller için yoga diye de adlandırlan Thai masajında en az altmış çeşit germe, çekme, esnetme ve bası hareketi uygulanır. Seans sırasına terapistin yönlendirmesiyle sık sık pozisyon değiştirilir ve masaj en az bir buçuk saat sürer.

THAİ MASAJI FAYFALARI NELERDİR? Thai masajı kasları gevşetmek, belirli bölgelerdeki şişliği azaltmak, gerilme ve burkulma gibi yaralanmalarda iyileşmeyi hızlandırmak amacıyla uygulanır. Thai masajında uzman kişiler, esnetme ve germe yöntemleriyle kişiye müdehale eder. Sinirlere uygulanan baskıyla da kişinin stresini atmasına yardımcı olunur. Thai masajı kan dolaşımını hızlandırıp enerji vermesiyle de ünlüdür. Masaj sırasında bazı hareketler sert olabilir fakat seans bitiminde mükemmel sonuçlar alınır; Kaslar gevşer, Stresten arınılır, Bölgesel ağrılar azalır, Sinirler yumuşar, Yorgunluk azalır, Kan dolaşımı artar, Vücuda enerji gelir.

THAİ MASAJI VÜCUDUN HANGİ BÖLGELERİNE YAPILIR?

Beden ve ruhun tedavisine dayanan, çok eski zamanlardan beri uygulanan Thai masajı vücudun 4 bölgesine uygulanıyor. Bunlar; ayak, bacak, sırt ve boyun. İşte thai masajının uygulandığı bölgeler ve faydaları…

AYAKLAR

Thai masajında ayaklar çok önemlidir. Ayak tabanı, vücuda giden bütün sinirleri barındırır. Bu bölgeye yapılan doğru masaj, kişinin bedenen ve ruhen huzura erişmesine yardımcı olur. Thai masajını yapan uzman, sinir uçlarını bilir ve başparmağını kullanarak belirli şiddetlerde baskı uygular. Rahatlamayı artırmak için ayak çekme, itme ve germe hareketlerini uygular.

BACAKLAR

Thai masajında eklemleri ve kasları rahatlatmak için bacaklara esnetme, germe, basma ve çekme hareketleri uygulanır. Kas kütlesinin yoğun olduğu ve birçok sinirin geçtiği bacak bölgesi Thai masajında en çok zaman alan bölgelerden birisidir. Uzman kişi masaj sırasında kendi el, ayak ve dizlerini kullanır. Yaptığı baskılar ve çekmeler bacak bölgesini iyice rahatlatır. SIRT Bacaklar sonrası masajfa sırta geçilir. Sırt ve bel bölgesine de çeşitli germe hareketleri uygulanır. Baskı ve germe hareketleri için kollardan yardım alınır. Bu hareketlerin sırtın hangi bölgelerine yapılacağı oldukça önemlidir.

BOYUN

Thai masajında 3 bölgeden sonra boyun ile masaj bitirilir. Thai masajının son evresinde boynu esnetme ve döndürme hareketleri uygulanır. Tüm vücudun yükün taşıyan omurilik ve eklemlerin rahatlaması sağlanır. Genel olarak ovulma ve sıkma yöntemiyle yapılan masajın aksine Thai masajında uzman kişiler, esnetme ve germe yöntemleriyle kişiye müdehale eder. İnsanı rahatlatmasıyla ünlü Thai masajı, stresi azaltıp yorgunluğu alır, kan dolaşımını da artırıp vücuda enerji verir. Yoğun çalışma hayatı ve stresli günlerin neden olduğu ruhsal ve fiziksel hasarı gidermenin en iyi yollarından biri güzel bir masajdır.